Barn som leker

Barn och unga


Equmenia Jakobsbergskyrkan – Där barn och unga växer
i gemenskap med varandra och Jesus

Barn och unga är viktiga och har en självklar plats i Jakobsbergskyrkan. Jesus sa ju faktiskt själv ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte” (Mark 10:14). För att barn och unga ska ha en tydlig röst i kyrkan och ett egenbestämmande bedrivs verksamheten som den egna föreningen Equmenia Jakobsbergskyrkan. Det kan tyckas krångligt men funkar faktiskt finemang!

Vi har som vision att barn och unga ska få växa i gemenskap, lärjungaskap och ledarskap – och givetvis ha fantastiskt roligt på vägen. Gissa om vi är glada och stolta över att föräldrar och kommun har ett så stort förtroende för oss och vår verksamhet.

I Equmenia Jakobsbergskyrkan värnar vi om allas lika värde och hos oss får alla vara medlemmar oavsett trosuppfattning. Vi har ett stort nätverk såväl inom Sverige som internationellt genom att vi tillhör Equmenia (ca 450 lokalföreningar runt om i landet) och är anslutna till Scouternas riksförbund. Dessa två riksorganisationer tillhandahåller ledarutbildningar, material och roliga events som vi åker på.

Vi hoppas att du kommer trivas hos oss!

Fredagar i Kyrkan

Kl. 17-18:30  Tweenis​

För barn och unga från åk 4 och uppåt.

Vi samlas i Jakobsbergskyrkan för att ha roligt tillsammans och lära oss mer om livet och den kristna tron.

Terminsstart hösten 2023 är 15:e september.

Huvudledare är Anneli Laak. 

MOBIL: 072-8386260  
e-mail: [email protected]

Barnens gudstjänst

Gudstjänst för barn – varje söndag under skolterminerna

Om du vill ha utskick med information om hur och när vi möts så är du välkommen att fylla i det här formuläret. Vi har också en facebook-grupp som hjälper oss att hålla kontakten med varandra. 
 

Barnens gudstjänst är främst för barn i åldern 3-10 år, men är du yngre eller äldre är du förstås också välkommen. 3-4 åringar kan behöva sällskap av en vuxen. Är barnen yngre än 3 år eller har svårt att sitta still finns det antingen ett lekrum i kyrkan där  barnen får leka som de vill eller en lekhörna i kyrkans entré med leksaker och lite pyssel. Där kan ni sitta med ert barn och ändå vara delaktig i gudstjänsten.

När församlingen firar nattvard första söndagen i månaden går vi upp och firar den tillsammans med huvudgudstjänsten.  

Hoppas vi ses!

Terminsstart för hösten 2023 är 10:e september.

Kontakt

Anneli Laak

e-mail: [email protected]

Barnrytmik

Sjung och dansa med dina barn

Skrmavbild-2017-04-06-kl.-15.10.58.png

Barnrytmiken är till för barn som är 1-5 år. Vi leker rörelselekar, skakar äggmaracas och dansar med sjalar. Det dyker upp kända karaktärer så som Mamma Mu och Bamse. Vi sjunger kända barnvisor och har en lastbil med önskesånglåda och naturligtvis även ett tigertåg.  

Kontaktpersoner

IMG_8510.jpeg

Ansvarig ledare

Kristina Selinder
Tel. 08-580 157 10 eller 070 – 492 58 78

Anmälan sker till:
Ingrid Ekman
Tel. 08-580 396 53 eller 070 530 47 06
Epost till Ingrid

Scout

På scouterna får du uppleva äventyr och utmaningar genom att själv prova på. Du får uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

Vi är anslutna till Scouterna i Sverige och är en del av den världsvida scoutrörelsen. Equmenia Jakobsbergskyrkan driver scouting på kristen grund där de stora frågorna och det vardagliga livet får plats. I vår scoutverksamhet får barn och unga möjlighet att upptäcka en tro och uppleva möten med Gud. Vi jobbar i små grupper, patruller, och upplever livet och naturen tillsammans.

Vad gör vi?

Under våren och hösten är vi för det mesta utomhus på våra scoutmöten. Då kan vi t.ex. elda eller gå en spårning. Under vintern när det är för mörkt och kallt är vi mest inomhus och lär oss exempelvis om sjukvård eller gör något hantverk.

Bli scout!

Du är välkommen att när som helst på terminen komma och testa scouting. Kontakta någon av våra ledare så kan vi berätta mer och komma överens om när det passar. Det går också bra att fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi er. 

Besök gärna vår scoutkårs egen hemsida och vår facebooksida!

Equmeniascout.png

Kontakt och mera information

För mer information och schema besök våra scouters egna hemsida:

Terminsstart för hösten 2023 är 13 september.

Ansvarig ledare

Rickard Molin 
0703 95 75 63
Epost till Rickard

Konfirmation

Nu planerar vi inför konfirmationen år 2022-2023

Kontaktperson

Finns det hopp? Vad är meningen med livet? Vem var/är Jesus egentligen? Vad innebär det att tro på Gud? Konfirmationen är ett tillfälle att få ställa massa frågor om allt möjligt. Det är också en tid då du får lära dig mer om den kristna tron och reflektera över vad du själv tror på. Konfirmationstiden är en speciell tid för många, och en rolig och spännande upplevelse, där du kanske inte får svar på allting, men får lära dig mycket om dig själv och världen. Dessutom får du lära känna en massa nya människor och uppleva många nya saker. Du som går i 8:an och uppåt är varmt välkommen att gå konfirmation hos oss oavsett om du älskar att ställa frågor eller mest gillar att lyssna på svaren. Om du går till kyrkan varje vecka eller aldrig någonsin varit i en kyrka tidigare. Om du är döpt eller inte döpt. Varmt välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer om konfirmationen i Jakobsbergskyrkan!

Konfaåret kommer bl.a. innehålla träffar på tisdagkvällar, gudstjänster, konfaläger i slutet av våren eller i början av sommaren och konfirmationshelg i september 2023

Här kan du läsa mer om vad konfirmation är för något:

https://equmenia.se/konfirmation/

Redigerad_edited_edited.png

Pastor

Markus Landgren 072-454 88 66

Epost till Markus Landgren

Kolloverksamhet på Bruket

Varje sommar flyttar vår barn- och ungdomsförening Equmenia Jakobsbergskyrkan ut till Bruket precis bredvid Mälaren där vi bedriver sommarkafé och en mycket populär dagkolloverksamhet för barn och ungdomar i kommunen. Här har även många unga haft sitt första sommarjobb.

Vi återkommer med ny information under våren 2024 inför nästa sommars verksamhet.

För mer information om vår verksamhet ute på Bruket hänvisar vi till http://bruketsommar.se/