Gemenskap

Hemgrupper
Att vara kristen är att leva och dela livet med andra. En hemgrupp är en öppen gemenskap där alla personligheter är välkomna. Man samlas regelbundet i hemmen för att dela vardagens glädje och bekymmer, be tillsammans och ha en närmare gemenskap än vad som är möjligt i en gudstjänst. Vi som arbetar i kyrkan hjälper dig att hitta in i en grupp eller vara med att starta en ny. Vill du veta mer, kontakta någon av oss anställda!

Träffpunkt Kvarnplan

Onsdagseftermiddagar klockan 13:00-15.00 är mötesplatsen Träffpunkt Kvarnplan öppen i kyrkans entré. Träffpunkten startade 2005 som svar på en utmaning från Järfälla kommun. Innehållet i verksamheten är samvaro, servering och en liten musikstund. Samvaron och gemenskapen är det centrala och syftet med Träffpunkten är ytterst att motverka den ensamhet många människor, inte minst äldre, lever i. Ett trettiotal personer kommer varje gång och flera bidrar med bland annat diktläsning. Människor leds många gånger via Träffpunkten in i nya sammanhang och uppgifter och nya vänskapskontakter knyts. Träffpunkt Kvarnplan startar efter sommaren den 30.e augusti. Då återgår vi till ordinarie program med träffar varje onsdag mellan kl. 13.00 – 15.00. Vill du veta mer, kontakta:

Pastor Dawei Zhang

E-post [email protected]

Telefon 076 587 68 60

RPG – Mitt på dagen träffar

Du är alltid välkommen att delta i gemenskapen vid våra Mitt på dagen-träffar. RPG Jakobsbergskyrkan är en fristående förening som har ett nära samarbete med Jakobsbergskyrkans Församling och som inbjuder till Mitt på dagen-träffar varannan tisdag kl: 13:00 i vår kyrka. Varannan tisdag samlas man i Aspnäskyrkan. Programmet för hösten 2023 kommer inom kort.

RPG står för Riksförbundet PensionärsGemenskap och är en ideell och partipolitiskt obunden pensionärsorganisation som vill visa omsorg om människan utifrån kristna värderingar. Vår önskan är gemenskap i olika former och inflytande i äldrefrågor i samhället. I Järfälla är vi representerade i kommunens pensionärsråd, KPR. 

​Du kan även gå in på RPG:s hemsida (www.rpg.org.se) för att få mer information.

RPG-föreningarna i Aspnäskyrkan och Jakobsbergskyrkan har ett nära samarbete och du är alltid välkommen att delta.

Mitt på dagen-träffar Hösten 2023

Urban Norstedt (Ordförande för RPG i Jakobsbergskyrkan)

070-5396970

Epost till Urban

Stickcafé

Vi träffas och fikar, stickar och har en kvällsandakt med allsång första måndagen i månaden kl 18.00 – 21.00 med början 4:e september. Varmt välkomna!

Kontakta Anna-Lena Nilsson om du har frågor på 0763 – 19 82 16